Близки на загинали при катастрофи: Депутати, стига сте политизирали важни аспекти от обществения живот

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:48 / 06.12.2013
860
Фондация "Безопасни улици от Валя", родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП, изпратиха отворено писмо до: председателя на Народното събрание; всички политици и партии в Република България; всички медии в България; цялата Българска общественост и г-н Павел Шопов, относно арогантното отношение на политиците и политизирането на проблема с пътната безопасност. Ето и целия текст:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Ние родителите, близките и приятелите на загинали деца в ПТП и гражданите подкрепящи нашата кауза за борба за правото на живот и безопасна мобилност по пътищата на България категорично осъждаме политизирането на проблема на пътната безопасност.

Осъждаме обидното и нечовешко отношение на голяма част от народните представители и политици, които са избрани от нас и да представляват нас българските граждани в Парламента на Република България, които със своето арогантно, високомерно и неадекватно поведение накърняват нашето човешко достойнство.

Срамуваме се от лица, като Павел Шопов и други самозабравили се индивиди, които са загубили своя човешки облик, чувство за мярка и цивилизовано поведение.
Дами и господа народни представители,
Спрете да ни омърсявате ежедневно с недостойните си прояви и с политизиране на важни аспекти от обществения живот!

Настояваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своите извинения на всички почернени майки и близки загубили най-ценното - своето дете или близък човек, както и на всички, които работят за безопасността по улиците в България!

- Г-н Шопов, какво сте направили Вие до сега, по отношение на пътната безопасност, че си позволявате да критикувате това, което се направи през последните години?
- Колко законопроекта сте внесли лично Вие, от позицията си на депутат, във връзка с тези проблеми?
- Къде бяхте Вие, когато всички ние протестирахме пред съдилищата на България, за да се спрат тези порочни практики за оневиняване на погазили законите убийци?
- Къде бяхте Вие, когато дискутирахме в Народното събрание тези проблеми?
- Къде бяхте Вие, когато излизахме по улиците за да даваме личен пример на хората?
- Къде бяхте, когато апелирахме към спазване на правилата всички участници в движението?
- Включихте ли се поне в една акция, посветена на безопасността по улиците?
- Можем още много такива въпроси да Ви зададем, но се съмняваме, че ще можете да отговорите, защото Вие дори не сте си направили труда да се запознаете с фактите.
- Г-н Шопов, вместо да се борите със зъби и нокти за премахването на нещо, което е добро за хората, по-добре помогнете този фонд да заработи още по-добре!


Ще Ви напомним, че само заради примера, който дадохме с повдигнатите пешеходни пътеки, които бяха направени с пари, отпуснати от този фонд в различни градове, в последствие идеята беше възприета от Софийска община и само заради направените по този начин пешеходни пътеки в София, не само шофьори и пешеходци станаха по-дисциплинирани, но и тази година има вече два пъти по-малко инциденти на местата за пресичане!


В България има хиляди семейства останали без свои близки и такива, които са осакатени - физически и психически -за цял живот в инцидент на пътя.

- Г-н Шопов, предвид положението, в което се намира България по отношение на пътната безопасност е престъпление, дискриминация и геноцид e да се отправят подобни мерзки изказвания от Парламентарната трибуна.

Дами и господа Народни представители, ние, родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП сме гласували за всички Вас. Част от нас са гласували дори и за г-н Шопов и точно затова не искаме и не приемаме подобно отношение!

От Вас политиците и народните представители се очаква да решавате проблемите, пред които е изправено българското общество, а не да ги задълбочавате. Срамуваме се от Вас!!!

Очакваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своето извинение към всички нас и да получи адекватно наказание за думите си!

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).