Бившият соцлагер се връща в морските ни курорти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:55 / 12.03.2012
720
До края на годината най-голям ръст на чуждите туристи по родните курорти очакваме освен от Германия, Русия и Великобритания и от съседните страни. Това прогнозира Благой Рагин - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

По думите му през последните сезони лидер по нарастване на туристите е Румъния. Тя вече е заедно с Германия, Русия и Великобритания в топ 4 на държавите с най-много почиващи в България, уточни той.

Повече летовници очакваме по Българското Черноморие и от бившите соцдържави от Централна Европа - Полша, Чехия, Словакия и Унгария", каза още браншовикът. "Българските хотелиери се надяват и на ръст на гостите от скандинавските страни", добави той.

По думите на Рагин надеждата на родния туристически бизнес е и от останалите съседни страни през тази година да дойдат повече гости. Той очаква с уреждането на някои визови проблеми между ЕС и Турция повече граждани от тази балканска страна да идват в българските курорти. В последните години турците проявиха голям интерес към някои от зимните ни курорти - Пампорово, Чепеларе и Боровец, както и за разглеждане на културни забележителности у нас.

Засега България няма големи шансове да привлече повече платежоспособни туристи от Китай и Япония, защото групите от тези дестинации обикновено кацат на големите летища в Западна Европа. Заедно с другите балкански страни сме разработили съвместни проекти и маршрути, с които да привлечем повече пътуващи от Далечния изток, добави Рагин.

По думите на шефа на БХРА най-платежоспособните туристи у нас си остават руснаците. Те засега са без конкуренция, просто манталитетът им да харчат е доста по-различен от останалите чужденци, идващи на почивка в България, добави браншовикът.

"Ние, хотелиерите, не делим гостите на платежоспособни или не, каза още Рагин. Всеки дошъл в нашата страна може да види нещо хубаво и да ни направи безплатна реклама, от което има несъмнена полза."

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).