Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившата полицайка Симона Радева родила тайно, бебето е на годинка
©
Тихомълком се сдобива с бебе експолицайката Симона Радева! Докато Темида я погва като ятак на джигита Георги Семерджиев, бившата служителка на реда се сдобива с бебе, което вече е на годинка. Това съобщи самата Симона вчера в Софийския районен съд.

Някогашната униформена застава на подсъдимата скамейка за лично укривателство - за това, че след фаталната катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загиват две момичета, е помогнала на шофьора да се укрие. Дала му е стълба, по която да се качи до жилището си, разкрива обвинението. Това става ясно от видеокамери в района по време на разследването срещу Семерджиев. Самата полицайка отрича да е тя на записите. 

През юли 2022 г. джигитът блъска с мощния си джип Хариет и Христина и ги убива на място. Освен това е подгонен, че е карал под въздействие на наркотици, с фалшива шофьорска книжка и с фалшиви регистрационни табели. Темида му дава 20 г. затвор, а към момента той чака окончателното решение на върховните магистрати.

По обвинението, което е повдигнато на Радева, я грозят от 2 до 8 години решетки. Тя е с чисто съдебно минало и ако бъде призната за виновна, вероятно ще получи условна присъда, коментират юристи. Пред съда експолицайката обяви, че в момента не работи, защото е по майчинство. Живее на семейни начала с Мирослав Янакиев. Именно него и майка й Бистра ще разпитва първо съдът, за да може те да се присъединят към защитата и да присъстват в залата за подкрепа.

Симона и защитата й искат процесът да протече при закрити врата. Като мотив посочват разпита на Георги Семерджиев, който фигурира в списъка под номер 18. Според защитата в показанията му има факти, които биха разкрили подробности от личния и интимния живот на подсъдимата. Няма да изпадам в конкретика, защото това означава да преразкажа разпита, каза адвокат Марио Найденов. Прокуратурата е категорична, че няма никакви такива факти, и възразява. "Нямам връзка или дела с Георги Семерджиев", заявява подсъдимата.

Съдия Велизар Костадинов отказва да засекрети делото, като се позовава на един от основните принципи на процеса - публичността. Според него именно чрез нея съдът може да докаже, че е обективен и безпристрастен, и така няма да наруши правото на защита на Радева. Магистратът уточнява, че ако се налага, може да засекрети разпит на отделен свидетел при такава молба.

Той разясни подробно правата на подсъдимата, като изтъкна, че тя може да поиска процес по съкратената процедура или да сключи споразумение. Защитата не прояви подобно искане.

След произнасянето за открития процес се проведе разпоредително заседание. Страните бяха единодушни, че по делото няма допуснати нарушения и че то трябва да започне по общия ред. Така в следващите седмици започва разпитът на свидетели, един от които е Георги Семерджиев.

Резервен адвокат и съдебен заседател са назначени по делото срещу Симона Радева. Така според съдията ще се гарантира бързината на процеса, която е сред основните принципи на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) и ще гарантира приключването в разумен срок, коментира Костадинов. Той отбелязва, че делото е с фактическа и правна сложност и затова е нужно сериозно и бързо да се работи. Той дори прикани Радева да бъде активна и й припомни правата, че може да прави доказателствени искания, да участва в разпитите на свидетелите, да се изказва последна и т.н., пише "България Днес".



Още по темата: общо новини по темата: 247
15.10.2024 »
03.10.2024 »
26.09.2024 »
13.09.2024 »
29.07.2024 »
25.07.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стойки и чалъми от една безпардонна шлюха! Как назначават такива уроди в МВР?
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
преди 10 ч. и 53 мин.
+4
 
 
полицайката отрича да е тя на записите... Не бе, баба ти е носила стълбата.
+3
 
 
Голямата тайна-задоволявала е всички началници.Това си го знаят хората какво толкова тайно има.Какво друго да прави с такова телце и тия устни.Няма да гони престъпници я .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Купа на България сезон 2024/2025
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: