Бивш банкер прие в дома си Галя и нейното дете, живеят в село до Асеновград

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
22:23 / 03.01.2024
1716
Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и кръстено Буда. Сега то вече се казва Атанас и има ЕГН. Повече от три години жената го отглеждаше без акт за раждане. Освен че отказа да го регистрира, тя не желаеше и да му бъдат поставяни ваксини. Момченцето нямаше и личен лекар.

В ефира на "Здравей България" по Нова телевизия Васил Попов, адвокатът на Галя Танева, заяви, че майката и детето са настанени при техен познат, който е бивш банкер. Живеят в село до Асеновград.

''Не ме интересува миналото му. Човекът помага и съдейства. Сега се занимава с пчели. Останах приятно изненадан, че Галя иска да му помага. Тя в момента не работи, търсят се варианти и взаимодейства със социалните власти. Нейните виждания за живота са си нейни, никой не може да ги ограничи. Тя е водила изолиран начин на живот, била е сама след смъртта на баща и си е имала ппроблеми. Никой не й е оказал съдействие'', каза адвокатът.

Атанас бил добре и социализиран. Търси се личен лекар, за да може да бъде записан в детска градина. По думите на юриста няма никакъв риск за детето.

"Случаят е доста парлив и може би някои от тях се пазят", заяви адв. Попов по повод информацията, че много лични лекари отказват да поемат грижата за детето.

Раждането на момченцето стана в домашни условия, без присъствието на лекари. Майката, която твърди, че следва крайно религиозна и природосъобразна система на живот, категорично отхвърля създадените административни правила.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).