Билетът за влака скача заради по-скъпия ток

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
10:35 / 31.05.2012
533
Цените на билетите за пътуване във влакове ще бъдат сериозно увеличени, ако цената на електроенергията се повиши с 10% от 1 юли, обяви пред "България он ер" Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ.

"Стъпка по стъпка се отдалечаваме от фалита. Очакваме в края на следващата седмица да бъде даден старт на процедурата по приватизация на БДЖ "Товарни превози", която ще продължи около 100 дни. Информацията, която имаме от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е, че има интерес от страна на български и чуждестранни инвеститори. Очакваме в края на годината дружеството да е приватизирано на цена от около 200 млн. лв., като заедно с тях инвеститора ще получи и 100 млн. лв. задължения на холдинга. В момента, в който се изчерпат всички възможни средства, ще се стигне до заема от Световната банка и той да бъде, колкото може по-малък", коментира Вландимиров.

Проблемът с билетите и безплатните карти е свързан с големия брой пътници във влаковете, обясни той. Част от мерките за оптимизация на БДЖ са свързани и с контрола върху пътуванията гратис.

В момента ръководството на холдинга е съсредоточено в ограничаване кражбите на горива, което носи 3 млн. лв. загуба годишно. Втората голяма цел е да бъдат ограничени безбилетните пътувания. Ще се засили контролът на кондукторите, ще се спре и продажбата на билети от контрольорите, ще се въведе онлайн продажби на билети, а всички необслужвани от билетни гишета гари, ще бъдат обслужвани, коментира той.

Този комплексен подход към проблема ще подобри състоянието на холдинга, а от средата на юли месец ще работи системата за онлайн продажба на билети, смята директорът на холдинга.

Очакванията ни са до края на годината проблемът със задълженията да бъде овладян, а предприятията от холдинга да работят максимално ефективно, заключи Владимир Владимиров.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).