Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Без здравни осигуровки няма сделки с жилища и коли
Автор: Екип Burgas24.bg 08:31 / 11.07.2012Коментари (16)774
© Burgas24.bg
Таксата за посещение при лекар, стоматолог и за болничен престой до 10 дни вече няма да е обвързана с минималната работна заплата. Това предвиждат промените в Закона за здравното осигуряване, които депутатите приеха на първо четене.

За в бъдеще таксата ще се определя от Министерския съвет, но все още не ясно каква ще е базата за нейното изчисляване.

Поправките в закона предвиждат също така дружествата за допълнително доброволно здравно осигуряване да се пререгистрират според Кодекса за застраховането. Планира се дружествата да бъдат прелицензирани като застрахователни, а ако продължат да осъществяват дейност по доброволно здравно осигуряване без съответния лиценз се предвиждат глоби в размер на от 2 хил. до 200 хил. лева.

В закона се регламентира и задължението на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) да договаря отстъпки от цената на опаковка на всички медикаменти, които заплаща напълно или частично.

В текстовете е записано също така, че разпоредителни сделки със собственост могат да се извършват само срещу удостоверение от Националната агенция за приходите (НАП) за платени здравноосигурителни вноски.

Опозицията атакува два от текстовете на закона - за прелицензирането на дружествата за допълнително доброволно здравно осигуряване и за обвързването на прехвърлителните и разпоредителни сделки със собственост с вноските за здраве.

Депутатите от десницата настояха изискването за платени здравни вноски при сделки с движимо и недвижимо имущество да отпадне, защото е противоконституционно.

Народният представител от ДПС Нигяр Джафер обвини управляващите, че не правят разлига между системите за осигуряване и застраховане.

Според депутата от Коалиция за България Мая Манолова с пререгистрацията по Кодекса за застраховането дружествата за доброволно здравно осигуряване на практика ще бъдат ликвидирани, защото много малко от тях могат да отговорят на новите изисквания.

Източник: Dnes.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.07.2012 г.
0
 
 
Аз знам едно...,хора които не работят,те нямат осигуровки!!!Мисля,че ако някой работи значи ще му се плащат осигуровките.Напълно логично е и ПРОСТО.Ако някой е решил да си продаде колата от принуда за да си плати разходите по банки,ток,води и т.н ,как да отдели и за лихварите от здравната каса.Здравната каса да натисне Бойко за да се намери работа на народа,тогава на всеки ще му се платът осигуровките.СТИГА С ТОЗИ ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!!!! НЯМАТЕ ЛИ МИЛОСТ КЪМ НАРОДА СИ ВЕЧЕ!!!!!А тези които се надуват че си плащат осигуровките,казвам.....,недейте да високоумствате, че не се знае утре дали и вие няма да сте безработни!!!
0
 
 
Тези мерки се вземат щото не си ги плащате,не за друго,не може 2,5 млн.здравно неосигурени да има и останалите да плащат за тях,че и за екстри да останат! И хич не се сравнявайте с Германия щото там е по-зле,има и затвор!
+1
 
 
Тъпите тикви приемат ли този закон Съда в Страсбург ще си има доста работа... Съвсем се самозабравиха и продължават да се оливат.
Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно.
на 11.07.2012 г.
0
 
 
Замислям се много здраво над измислените противоконституционни закони в БГ. Ако се осъди държавата заради вскички тези закони, народът ще забогатее, а за политиците няма да остане пукната пара.Затова действайте докато е време. 1-во Този закон за здравните осигуровки. 2-ро Детските надбавки от 35 лв., а таксите за ясли са +15 лв.,тоест 50 лв.,при положение,че в конституцията пише Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото. Следващ член от Конституцията е: Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.Пак чл.48 но (ал.3) Всеки гражданин свободно избира своята професия и място на работа.Ето,че според измисленният закон за придобиване на Свидетелство за управление на МПС е пак противоконституционен,тъй като,ако човекът реши да избере професия таксиджия , то неможе.Много са още но не ми се пише,защото и да пиша ще е напразно.
0
 
 
е хубуу де аз ако искам да си продам колата за да си платя осигуровките кво правим :)
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+4
 
 
"Промените предвиждат още, че сделки с движимо и недвижимо имущество ще могат да се сключват само след като страните представят документ от Националната агенция за приходите, че са платили здравните си вноски." Това е рекет бе! Откъде накъде ще ми забранят да си продавам собствеността. Върху тази собственост имам задължение към държавата в рамките на нейните данъци. Какво общо има здравното осигуряване към имота или колата ми! Хайде гледайте си работата. Само да имам някакви пречки за такава сделка, ще съдя държавата до дупка за пропуснати ползи. Писна ми да се упражнява рекет вече три години, а ние като овце седим и само се кахърим по форумите!
+1
 
 
Държава, която се издържа само от данъци, независимо какви, не е държава, а ние сме овце, които пладнуваме вече 30-на години. Мълчим седим, хленчим и не правим нищо. Наистина сме роби в собствената си държава, но си го заслужаваме, след като търпим. По идиотски изисквания и потъпкване на права на личността няма в нито една нормална страна по света, но вече нищо не ме учудва. Жалко за нас и за децата ни, които сигурно ще запрашат по широкия свят, а ние ще живуркаме и примирено ще чакаме финала.
Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно.
на 11.07.2012 г.
+5
 
 
Това вече беше върха.Ами дайте поне да нямаме и право да спим с жените си, да нямаме право да си виждаме и децата,ако не сме си платили данъците,осигуровките и глобите към държавата и общините.Да нямаме право да дишаме, да не се виждаме с приятели,да не можем да пазаруваме защото дължим на хазната пари.Тъпи и прости политици.Абе то по време на Османската империя българите не са били под такова напрежение,ние станахме по-бетер от робите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: