Без усложнения протече операцията на най-тежко пострадалата жена от Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:25 / 20.06.2011
1178
Без усложнения днес е протекла операцията на 46-годишната А.С. от Бургас, която пострада най-тежко при катастрофата на магистрала "Тракия" миналата седмица на 15 юни. Тя беше извършена от смесен екип реаниматори, неврохирурзи и специалисти по реконструктивна и пластична хирургия, съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Лекарите са успели да укрепят основата на черепа, а доц. Иван Трайков - началник на Клиниката по изгаряния, е направи сложна пластика на кожата на главата.

Планираната операция днес е пореден етап от лечението на пациентката, за да я предпазим от развиването на тежка инфекция на тъканите, подчерта д-р Христо Желязков, началник на Клиниката по неврохирургия. И добави, че възникването на инфекции и допълнителни усложнения са същинската опасност за нейния живот.

Състоянието на пострадалата остава все така критично и тя ще се нуждае от много дълго лечение, каза и доц. Чавдар Стефанов, началник на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в Университетска болница. Според него, освен тежките травми на черепа, пациентката има контузия на белия дроб и на корема от катастрофата.

Останалите 8 пострадали, които бяха приети в клиниките на УМБАЛ "Свети Георги", са в добро общо състояние, казаха дежурните лекари.

М.М. от Бургас на 18 години и Н.В. на 21 г. от Стара Загора, които бяха оперирани миналата седмица в Клиниката по изгаряния, се възстановяват, правят им се и превръзки. В същата клиника днес е преместена и М.М. на 44 години от Бургас, която досега се лекуваше във Втора хирургия.

Нейната съгражданка - М.К. на 23 години, която претърпя операция на гръбначния стълб, ще бъде преведена утре от Клиниката по неврохирургия в Клиниката по изгаряния. И на двете ще бъдат извършени пластични и реконструктивни операции на раните, казаха от болницата.

Тримата пациенти в Клиниката по ортопедия и травматология се възстановяват добре, придвижват се сами и лечението им на този етап е антибиотично.

Пострадалият С.С. на 52 години от Бургас продължава да се лекува в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, където му е извършена тежка пластика на челюстта, съобщиха от болницата. Лекарите ще следят как зараства тъканта седем дни, за да кажат дали операцията му е била успешна.

Виж коментарите (4)

Още по темата (125):
04.03.2016 Интерпол издирва Ениз Ченгел с червена бюлетина
11.02.2016 Интерпол на помощ за издирването на Ениз Ченгел
10.11.2015 Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на АМ "Тракия"
21.10.2015 ВКС потвърди присъдите за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души
05.01.2015 Общо 25 г. затвор за катастрофата на АМ "Тракия" от 2011 г.
31.07.2014 Ченгел, Точев и Димитров съжалиха за случилото се на АМ "Тракия" през 2011
г.
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).