БСП за изказване на северномакедонски вицепремиер: Реакцията на България трябва да бъде изключително остра

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
14:32 / 18.09.2024
498
Външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение. Подобен изказ обижда не само общата ни история, защото тя е факт, всяко едно твърдение за липса на обща история е лъжа и фалшификация. Това заяви народният представител от БСП Иван Иванов в кулоарите на парламента по повод коментара на македонския вицепремиер Александър Николоски, който нарече българите "нецивилизовани" и категорично отрече двете страни да имат обща история, предаде репортер на "Фокус"

"Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатстването на Македония за членство в Европейския съюз. По никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Подобен изказ може да ги взриви тотално", заяви Иван Иванов

Според БСП реакцията на българската страна трябва да бъде "изключително остра". От левицата коментираха, че визитата на президента на РСМ у нас е било неофициално и поради тази причина северномакедонският флаг не е трябвало да присъства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Ето го мъжа, пребил човек заради паркомясто в София
Известен подсладител повишава риска от съсирване на кръвта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).