БСП и ДПС отхвърлиха увеличение на бюджета на бургаски ВУЗ и субсидиите за недовършени храмове в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
08:58 / 09.12.2013
763
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Управляващото мнозинство отказа в пленарната зала на Народното събрание да подкрепи предложенията на депутатите от ГЕРБ - Бургас за увеличение на бюджета на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас за 2014 г. с 2 млн. лв. и разпределянето на 1 млн. лв към недовършени български православни църкви на територията на Бургаска област.

"Настоявахме тези 3 млн. лв. да бъдат взети от увеличения, близо двукратно, бюджет на Държавна агенция Технически операции (ДАТО), който ще бъде използван предимно за подслушване", посочи народният представител от ГЕРБ - Бъргас Димитър Бойчев.

Предложението на народните представители от ГЕРБ - Бургас бе направено след среща между тях и ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров", на която стана ясно, че бюджетът на висшето учебно заведение за следващата година е намален със 106 хил. лв. Депутатите внесоха своето искане за 2 млн. увеличение, за да може в университета да се работи пълноценно, да се подкрепи перото за стипендии на студентите, както и да се финансира Медицинския факултет, за който в момента няма никакви средства и реално не може да работи.

Депутатите от ГЕРБ настояваха и за отпускане на средства за църквите, като половината от парите да бъдат отделени за незавършения църковен комплекс "Свети Николай Чудотворец" в к-с "Меден рудник". Недовършени църкви има и в други морски общини, като една от най-големите е в центъра на град Ахтопол.

"Призовахме депутатите от всички партии, които са избрани от Бургаска област, да забравим политическите си пристрастия и да осигурим тези средства за нуждите на нашия регион. Цялата група народни представители от ГЕРБ - Бургас сме изключително разочаровани от действията на колегите от останалите формации. Те реално гласуваха срещу хората, които са ги изпратили в Народното събрание", категоричен бе Димитър Бойчев.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).