БДЖ подобряват услугата за доставка на колетни пратки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:49 / 30.07.2010
1012
С цел подобряване обслужването на своите клиенти, от началото на месец август "Български държавни железници" ЕАД ще намалят срока за доставка на колетни пратки. За да бъде осигурено по-бързото транспортиране на колетите, националният железопътен превозвач ще въведе нова организация за тяхното превозване.

До момента превоза на колетни пратки се осъществява с влаковете, които пътуват през деня. Чрез създадената нова организация транспортирането на колетите ще се извършва и през нощта в съставите на нощните влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това са направленията между София и морските градове Варна и Бургас, между София и Добрич, София и Русе, както и между Русе и Стара Загора.

Освен в началните и крайните гари колетните пратки ще се товарят и разтоварват и в по-големите междинни гари, които се намират в Пловдив, Стара Загора, Карнобат, Горна Оряховица, Шумен и Мездра. В тези гари ще се извършва и прехвърлянето на пратките от едни на други влакове, в случаите когато до адреса за получаване на колета не пътуват директни пътнически композиции.

По този начин "Български държавни железници" ЕАД ще ускорят процедурата по доставка на колетни пратки, което ще осигури по-голямо удобство на клиентите, използващи тази услуга.

Подробна информация за новата организация на превоза на колетни пратки, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат от всички гари, които осъществяват колетна дейност, както и на официалния интернет сайт на "Български държавни железници" ЕАД (www.bdz.bg).


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).