БДЖ остава без спални вагони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:41 / 13.05.2012
874
Единственият спален вагон на БДЖ ще се движи само още две нощи и на 15 май ще бъде спрян от движение. Така преди поредните празници и летния сезон държавната железница остава без тази услуга. Докато дойдат поръчаните нови вагони, нощем изборът ни принудително се свива - само между първа и втора класа.

Отидохме на Централна гара, за да посрещнем спалния вагон рано сутринта, но всъщност вече е време за сбогуване. Това е единственият спален вагон на БДЖ, който в момента работи. След 15-ти май и той влиза за ремонт.

Последният спален вагон се движи в композицията от София до Варна и обратно, затова дори в тези градове спални места се продават през вечер. Или по-скоро "се продаваха", защото всички билети до последния курс вече са изкупени. Пътниците държат на удобството.

"Много удобно, много комфортно, много хубаво."
"Само дето имаше парно в тоалетната... да, и не можеше да се спре."
"Ние пътувахме в неспален вагон и пак си поспахме, макар че е доста по-неудобно."
"Ние пътувахме от Бургас с нощния влак и искахме да си закупим, но не я предлагат тая услуга."

По график първите 12 от общо 30 чисто нови спални вагона трябваше да пристигнат на 9-ти април. Датата обаче се отлага с два месеца.

Здравко Мерджанов, дирекор по експлоатацията в БДЖ: "Забавянето дойде от страна на производителя, който не можа да приключи в указаните срокове и графици с изработката на вагоните. Надяваме се да влязат в експлоатация най-късно в средата на месец юни."

Ден преди спалният вагон да потегли за последно от София към Варна, ръководството на БДЖ ще се срещне с турската фирма производител, за да договорят конкретна дата за доставата на новите возила. Едва след като преминат преглед от българска стртана ще можем да се возим в спалните вагони. Според ръководството - вагони-мечта, оборудвани с климатик, кафемашина и душ-кабина.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).