БЧК откри специална банкова сметка за пострадалите в Япония

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:18 / 16.03.2011
853
Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Япония, изразява своята солидарност с действията на Японския Червен кръст и открива специална банкова сметка със собствен принос от 8000 швейцарски франка. Българските граждани, желаещи да подкрепят усилията на хуманитарната организация, могат да направят своите дарение на специално откритата банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония).

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК и на сайта на Японското посолство в София.

Японският Червен кръст (ЯЧК) в момента е мобилизирал хиляди свои специално обучени доброволци, които оказват съдействие на останалите без дом и евакуираните жители, засегнати от катастрофалното земетресение на 11 март т. г. и последвалото цунами. На пострадалите се осигурява временен подслон. Вече са раздадени над 65 000 одеяла. 85 мобилни медицински екипа (735 лекари, медицински сестри и доброволци) осигуряват първа помощ, здравна и психосоциална подкрепа. За бедстващите непрекъснато се осигурява топла храна, чиста питейна вода, почистване на отпадъците и др.

От вчера в засегнатите региони е и екип на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец начело с председателя на Федерацията Тадатеру Коное - президент на Японския Червен кръст.

Съвместно с МКЧК е създаден специален сайт на пет езика за издирване на изчезнали хора.

За три дни ЯЧК е създал организация за подпомагане и настаняване на пострадалите от североизточните райони на Япония и смята, че капацитетът на националното дружество е достатъчен за осигуряване на местна подкрепа.
От много национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец пристигат съболезнователни адреси и предложения за подкрепа и съдействие.

Японският Червен кръст засега няма да обявява национална и международна кампания за помощ, но ще приема дарения в специално открита за целта банкова сметка както от японската общественост, така и от чужбина. Даренията, получени от национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец, ще се използват за отпускане на безвъзмездна помощ на пострадалите или за възстановителни дейности, предприети от Японския Червен кръст.

Българският Червен кръст поддържа непрекъсната връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (www. ifrc.org) и с посолството на Япония у нас.


Виж коментарите (0)

Още по темата (93):
08.04.2016 100 пъти над допустимата радиация отчетоха в АЕЦ "Фукушима-1"
27.02.2014 Поредна авария в АЕЦ "Фукушима"
05.08.2013 Ново изтичане на пара в АЕЦ "Фукушима 1"
06.04.2013 120 тона радиоактивна вода изтекоха от АЕЦ "Фукушима-1"
14.03.2012 Силно земетресение в Япония
17.12.2011 АЕЦ "Фукушима" върви към стабилизиране
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).