Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на ротацията беше краят на джентълменството

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:50
295
По отношение на войната в Близкия изток трябва да сме много внимателни - и политици, и експерти. По някакъв начин се опитват да ни ни натопят там в тази афера и мисля, че българската държава няма никакво отношение към този проблем. Така лидерът на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов коментира в  вчерашното съобщение на ДАНС, че през България нито влизат, нито излизат гърмящи пейджъри и уоки-токита.

"Някакви преводи може да са правени през частни банки, нека институциите да ги изясняват, да не си навлечем някаква беля на главата. Аз не желая да коментирам. Война се води в Близкия изток. Убиват се хора, инфраструктура се руши. Страшно е там. Нещо подобно е това, което става в Украйна. И международната общественост, великите сили трябва да полагат някакви усилия тези конфликти да бъдат прекратявани. Защото човешкият живот е най-голямата ценност в демокрацията", посочи Атанасов в ефира на БНТ.

Лидерът на ДСБ коментира и отправеното предложение от Бойко Борисов за ново джентълменско споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след изборите: 

"Провалът на ротацията беше краят на джентълменството. Не знам за какво ново джентълменско споразумение говори Борисов. Защото в момента можеше правителството на г-жа Габриел да работи. Как тогава да си имаме доверие?! ГЕРБ седем пъти ни води на избори, за да може Борисов да има премиер, на който да натиска копчетата".

Той обясни и защо ПП-ДБ настояват да бъде намерена консенсусна фигура, равноотдалечена от всички партии, която да бъде посочена за премиер. 

"Тъй като си нямаме доверие с другите евроатлантически партии, най-вече с ГЕРБ, ни трябва алтернативен механизъм за редовна власт. Ето защо смятаме, че решението е в намирането на авторитетна личност, която да е надпартийна – да е равно отдалечена от всички партии, но да има висока политическа култура. Трябва ни точно такава обединителна фигура. Така че тези, които искат да участват в създаването на редовна изпълнителна власт, която да е партийно отдалечена, да подкрепят този наш план", заяви Атанас Атанасов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (305):
21.09.2024 Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" за изборите
21.09.2024 Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищото, че не можем да видим какво се случва
20.09.2024 Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я даде
20.09.2024 Тошко Йорданов: Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които
използваме
20.09.2024 Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
20.09.2024 Ахмед Доган отново се появи в централата на ДПС
Още новини от Национални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение в България
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).