Асен Василев категоричен: През последните години плашат българите с какво ли не. Който ги плаши - той се опитва да им бръкне в джоба

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (3)
10:54 / 07.11.2023
1030
Това, което ни удари с инфлацията, ни показа как е построена кошницата в България. Това каза по време на форума Powers Summit финансовият министър Асен Василев, предаде репортер на "Фокус".

"През последните години плашат българите с какво ли не. Който ги плаши - той се опитва да им бръкне в джоба. Мноето послание е: "Загледайте се този, който ви плаши, какво точно се опитва да ви вземе". В момента опитите да сплашат българите са безпочвени и хората вече притръпнаха. Смелостта не е да не те е страх, а да знаеш за какво работиш. Като имаме ясна цел и план - всичко е наред. Няма страх, защото тогава знаеш какво ще се случи", допълни Василев.

Бюджетът

"Очакванията са догодина да имаме над 3% реален ръст, инфлацията сме я заложили около 4% и 3% дефицит. Като цяло не сме заложили нещо свръхнереалистично. Това, което заложихме миналата година, се реализира, и тази година ще видим същото. Основната философия, която е заложена и го казвам към чужденците - ако са дошли за евтина работна ръка - да си ходят вкъщи. За да сме богати, трябва да имаме високи заплати. Голяма част от българите емигрират и успяват да защитят по-добри заплати. Един и същ работник, с еднакви качества, може да произведе продукт с двойна стойност например в Германия. Цялата политика в последните години е трудът да става по-скъп и да подпомагаме капиталовите инвестиции. Това плашене от части подкопава капиталовите инвестиции. Ние спокойно можем да стигнем икономически ръст от 6%", каза финансовият министър

Виж коментарите (3)

Още по темата (574):
06.10.2024 Предстои важен ден за пенсионерите в България
02.10.2024 Как действат лицата, които се опитват да измамят НОИ за обезщетения
01.10.2024 Над 103 хил. пенсионери не получиха увеличение 
30.09.2024 Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прослужено време" към заплатата
30.09.2024 Към края на август в хазната са постъпили едва 64,8% от разчетените за годината приходи от данъци
29.09.2024 НОИ с подробна статистика за пенсиите у нас
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа на прохода Петрохан
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Моторист загина след катастрофа на изхода на Добрич
Отбелязваме 50 години от това паметно събитие, което няма край
Есента напомня за себе си след броени часове
Гръцкият посланик у нас за опашките по границите: Въпросът е слож...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).