Арестуваха турски шофьор на камион за контрабанда на оръжие

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
14:45 / 11.06.2024
1320
Граничните полицаи на ГКПП Калафат–Видин откриха в товарен автомобил, управляван от турски гражданин, седемнадесет пистолета без серийни номера и боеприпаси за тях.

За това съобщи на официалния си сайт Румънската гранична полиция (Poliția de Frontieră Română), която публикува снимки на намереното оръжие.

Заедно с полицейските служители от службата за оръжия, експлозиви и опасни вещества на полицейския инспекторат на окръг Долж, престъпната дейност е документирана, като мъжът е разследван за неспазване на режима на оръжия и боеприпаси, както и квалифицирана контрабанда.

Така турският гражданин е заловен в престъпление от гранични полицаи от Граничен сектор Гюргево-Калафат на влизане в страната, заради транспортирани в камион, скрити в кабината, 17 пистолета, калибър 9 мм без сериен номер, за които въпросното лице не е могло да представи документите за произход.

17-те оръжия са иззети за разследване, назначена е съдебно-техническа експертиза. Според констативния протокол предоставеното оръжие е късо огнестрелно оръжие, тип пистолет, което отговаря на категорията смъртоносни огнестрелни оръжия.

След извършените разследвания и събраните доказателства, под координацията на прокурора от прокуратурата към Окръжен съд Калафат, въпросното лице е задържано от полицията за 24 часа. До края на деня съдът в Калафат ще гледа и мярката му за неотклонение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).