Антон Златанов преди ключовия доклад за Шенген: Изключително висока оценка за България

Автор: Петя Кузева
Коментари (1)
14:10 / 03.12.2023
1464
Само два дни преди ключовото за България заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" поздрави колегите си в МВР за "блестящата" работа и обяви добрата новина. 

Гл. комисар Антон Златанов съобщи, че оценката от третата мисия с цел оценяване готовността ни за работа в Шенгенското пространство е изключително висока. Важно в случая е, че във формирането й са участвали и нидерландците, а както вече "Фокус" ви съобщи, правителствени източници от съседна Румъния също са на мнение, че властите в Ниската земя ще спрат да пречат на присъединяването ни към европейската зона на свободно движение.

"Изключително висока и положителна оценка получихме от третата мисия с цел оценяване готовността ни за работа в Шенгенското пространство. 

В инспектиращата група участваха 13 експерти от държави – членки на ЕС, сред тях – Германия, Нидерландия, Австрия, Испания, Португалия, Гърция и др., четирима експерти от Европейската комисия, както и наблюдатели от Фронтекс, Европол и ФРА (Агенцията на ЕС за основните права). 

Поздравления за всички колеги от МВР, които се представиха блестящо! Независимо от политическото решение, което ще се вземе, доказахме, че България продължава да отговаря на всички условия за пълноправно членство, а през последната година има съществен напредък! 

Докладът ще бъде представен на предстоящото на 5 декември заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи", написа в профила си във "Фейсбук" директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов и добави снимка с надпис "добра новина". 

Сигналите ще бъдат положителни, твърдят и от Букурещ, които очакват Холандия повече да не се противопоставя на присъединяването на България в Шенгенското пространство.

Виж коментарите (1)

Още по темата (455):
31.08.2024 Унгария подкрепя пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген
08.07.2024 Ето колко точно милиона загуби има България заради забавянето на пълното й присъединяване към Шенген
27.06.2024 Вътрешният министър: Оптимист съм, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница
19.06.2024 Обещания към България и Румъния и слоган, вдъхновен от Тръмп: Унгария поема председателството на Съвета на ЕС
04.06.2024 Директорът на "Гранична полиция": България е готова да влезе изцяло в
Шенген
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).