Ако сте над 30 години, по-добре спрете да консумирате тези храни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 04.07.2023
623
С течение на времето тялото ни почва да работи все по-зле. Следователно хранителният ни режим трябва да бъде подбран в съответствие с възрастта ни.

След определена възраст тялото на човек започва да усвоява дадени храни много по-трудно, което води до натрупване на излишни килограми, образуване на бръчки и др.

В тази статия ще разберете какви продукти да НЕ консумирате, след като навършите 30.

Първо, враг номер едно за хората над 30 години е захарта. Тя може значително да повреди влакната на колагена и еластин. Това неизбежно води до образуване на бръчки, както и до загуба на обща еластичност на кожата.

Белият хляб и всички продукти, в които се използва бяло брашно. Отказът от тази храна ще ви помогне да избегнете натрупването на излишни килограми. 

Не консумирайте кетчуп и майонеза. Всеки сос значително увеличава съдържанието на калории в чинията, което неизбежно води до увеличаване на теглото.

Тестени изделия. Факт е, че те съдържат глутен, който след 30 години се усвоява много трудно.

Не по-малко опасни са сладките напитки. Дори диетични, защото са с вредни подсладители. Такива напитки могат да доведат до сърдечни проблеми.

Опитайте се да откажете и сладкарски изделия. Те съдържат много захар, мазнини и изкуствени добавки. По-добре е да си приготвите нещо сладко, за да знаете какви продукти са използвани./ zdrave.to

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).