Адвокат за мониторинга на въздуха: Държавата извършва геноцид

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:59
256
Компрометира ли се умишлено системата за мониторинг на въздуха? Темата в студиото на NOVA коментира адвокатът Димитър Площаков. Тя стана актуална, след като стана ясно, че много от измервателните станции са изолирани на места, на които се твърди, че няма нито високи нива на фини прахови частици, нито натоварен автомобилен трафик.

"Аз проведох собствено разследване и твърдя, че държавата извършва геноцид. Имам личен мотив – дъщеря ми щеше да умре в ръцете ми заради астматичен спазъм, а на другото ми дете тази пролет му се наложи да използва инхалатор. Министърът на околната среда срещна в мое лице своя сбъднат кошмар. Ще доведа разследването докрай! Ще накарам половин София и Пловдив да заведат искове като моя", закани се юристът. По думите му държавата умишлено и целенасочено компрометира националната система за контрол на качеството на въздуха.

Площаков разкри, че според статистиката 11 000 българи си отиват преждевременно всяка година заради липсата на контрол, превенция и мерки в тази насока. "Тези станции са разместени неслучайно", категоричен е адвокатът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Meteo Balkans: Издадено е предупреждение за 22 октомври!
Бъркането в носа е по-опасно от пневмококова инфекция!
Саламите ще скочат с 25%, ако станат качествени
Земетресение е регистрирано у нас
Ако виждаш светкавици, без видима причина, спешно отивай на лекар...
Президентът получи екип и покана да посети Антарктида, а той обещ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).