80% от алкохола се варят на черно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:49 / 09.09.2009
610
Очакваме делът на нелегално произведения алкохол да достигне до 70-80% заради кризата, която създава проблеми на винпромите при изкупуване на гроздето. Това съобщиха от Националната лозаро-винарска камара. Според данни на браншовата организация делът на нелегалния алкохол в страната обикновено е около 50 на сто. От неплатен акциз за него държавата губи над 160 млн. лв. годишно, пресмятат от НЛВК.

Не сме против хората да си правят вино и ракия за лична употреба. Но с ракия, варена в малките дестилерни, се зареждат цели курорти, които работят на база All inclusive, каза шефът на камарата Пламен Моллов. Тубите с наливен алкохол влизат, без за тях да е платена стотинка акциз. Това не само удря по легалните производители, които правят огромни инвестиции, за да произвеждат качествени и безопасни продукти, но и ощетява всеки един от българските данъкоплатци заради укритите пари от акциз, смятат от камарата.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).