6 язовира продължават да преливат!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:21 / 10.02.2012
988
Остава усложнена обстановката в областите Хасково, Бургас, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Смолян, Пазарджик и София. Спасителните сили продължават дейността си съгласно плановете и конкретната обстановка, съобщават от пресцентъра на МВР.

За денонощието екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали 275 сигнала за произшествия, от които 87 пожара и 180 спасителни дейности. През изминалото денонощие са изтеглени 23 закъсали превозни средства в областите София град, Русе, Силистра, Добрич, Ямбол и Монтана.

Продължиха дейностите на екипите за ликвидиране на последиците от наводнението в област Хасково. Започна оценка и описване на щетите от наводненията в района на село Бисер.

Отменени са бедствените положения в общините Поморие, Антон, Сливо Поле, Костинброд и областите Шумен и Кърджали. Продължава обявеното бедствено положение в област Хасково и Велинград.

Заради спиране на корабоплаването по река Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът беше пренасочен към Дунав мост.

От 13 часа вчера е възстановено движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона и в областите Русе, Бургас, Шумен, Разград, Добрич и Варна, забраната остава в областите Силистра и Хасково.

Поради лоши метеорологични условия летище Пловдив е затворено. Летище Варна е затворено за планов ремонт. Пристанищата Варна и Бургас работят нормално.

В 24 населени места на територията на области София (Самоков, Своге, и Костинброд), Смолян (Баните, Рудозем и Девин), Кърджали (Джебел, Момчилград и Крумовград), Пазарджик(Велинград) и Хаково е затруднен достъпа за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост. Органите на МВР съвместно с местната власт продължават спасителните операции за осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

Продължават да преливат общо 6 язовира - яз. Ивайловград, яз. Студен кладенец, яз. Боровица, яз. Камчия, яз. Ясна поляна и яз. Йовковци. Организирано е постоянно наблюдение за състоянието им.

През изминалия ден в нивото на река Тунджа при Елхово беше отчетен застой от около 3 м.

Без електрозахранване продължават да са 29 населени места в областите София, Добрич, Смолян, Пазарджик, Стара Загора и Хасково, а други 31 са с нарушено водоснабдяване.

Снощи от Унгария пристигнаха 100 000 чувала за пясък. Очаква се поетапно да пристига помощ чрез Механизма на ЕС за Гражданска защита: от Италия - 20 зимни палатки; от Белгия - 80 000 чувала за пясък и 2000 кв. м. ГЕО текстил за диги. Днес се очаква да пристигне помощта от Румъния /80 000 чувала за пясък/ и помощта от Полша /2000 кв. м. ГЕО текстил за диги/. Създадена е необходимата организация за посрещане и съпровождане до местата за разтоварване.

Днес ще бъде предимно облачно, на места в низините преди обяд ще има мъгла. На отделни места ще има слаби превалявания от сняг. Температурите в Северна България ще бъдат между -13 и -9 градуса, в останалата част от -7 до -2 градуса. Вятърът ще бъде умерен до силен.


Виж коментарите (4)

Още по темата (61):
20.05.2012 Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас дариха 10 перални на пострадали семейства от с.Бисер
25.04.2012 Официално стартира изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от наводненията
30.03.2012 Намериха последната жертва на февруарския потоп
25.03.2012 След цели 48 дни намериха още едно тяло от потопа в Бисер
17.03.2012 Стотици хора работят по възстановяване на щетите след потопа в село Бисер
14.03.2012 Бургаски съветници ще купуват ел. уреди на пострадали в с. Бисер
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).