36 души са задържани за купуване на гласове

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:26
142
Към 14 часа в МВР има 259 сигнала за купуване на гласове, като в рамките на един час, са постъпили 9 сигнала. Образуваните досъдебни производства са 70, а задържаните са 36.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на брифинг. 

"Задържаните са на територията на цялата страна. Трябва да направим анализ, за да кажем дали има взаимовръзка между тези 36 лица във връзка с осъществяваната от тях престъпна дейност и образуваните досъдебни производства", заяви министърът. 

"Вчера установили товарни автомобили, които незаконно придобиват дърва в Смолян и Кърджали, те са неизправни изведени от експлоатационен. Тези дърва ще послужат най-вероятно за предоставяне на гражданите срещу гласове за определена политическа сила. В останалите случаи колегите задържаха парични средства, списъци, документи и доказателства, за които колегите са задържали за нарушения с изборния кодекс", каза още той. 

По думите му гражданите сигнализират повече към компетентните органи за случаи на нарушаване на политическите права. Той каза, че целта на ръководството на МВР е да достигне до поръчителите на купуването на гласове. 

"Колегите полагат изключително много усилия по всички други дейности, които влияят на средата на сигурност. Знаете колко е важно ефективното противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, пътната безопасност, дори днес имахме ползотворна среща с представителите на мотоклубовете. Ще увеличим нашите усилия в посока пътната безопасност, ще привличаме нови партньори, така че да намаляваме броя на загиналите по пътищата", допълни той. 

Вътрешният министър коментира и скандала около източването на театрите в страната. Той каза, че щетата в бюджета засега възлиза на около 1,5 млн. лева. Илков допусна, че тя може да нарасне и подчерта, че е  възможно да има и други арестувани - засега общо шестима бяха задържани. 

"Това е много добре планирана и организирана схема. В първоначалните данни постъпи информация за едно лице, но нека да приключи разследването, тогава ще изнесем пълни данни", уточни той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (444):
18.10.2024 Двойно повече ИТ специалисти проверяват машините за вота
18.10.2024 Делян Пеевски, председател на ДПС и ПГ на ДПС: ДПС не е за лична употреба, нито частна собственост! Гарантирам, че това време никога няма да се върне!
18.10.2024 ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование
18.10.2024 МВР със седмичен отчет за акциите срещу търговията с вот
17.10.2024 Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
17.10.2024 Радев: Партиите час по-скоро да решат своите вътрешни проблеми
Още новини от Национални новини:
Вдигат заплатите догодина
Как да получим документи за трудов стаж и доход, ако бившият ни р...
Треньор по лека атлетика искал снимки по бельо от дете
Почина известна адвокатка
Българска компания за козметика отвори още един магазин в Азия
Имат пари – угаждат си! Хора дават по 4 заплати да посрещнат Нова...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).