24-часово видеонаблюдение за площадките за черни и цветни метали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 30.03.2011
915
24-часово видеонаблюдение ще трябва да осигурят собствениците на площадките за изкупуване на черни и цветни метали. Това предвиждат приети на второ четене от парламента промени в Закона за управление на отпадъците. За тях настояваше министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се редуцират кражбите на кабели и елементи от жп системата.

Площадките за изкупуване на скрап трябва да отговарят на новите изисквания в срок до 9 месеца. Пунктовете трябва да се намират в рамките на територии, определени с устройствените планове за производствени складови дейности. Отделно трябва да се съхраняват отпадъците от батерии, електронно оборудване, елементи от МПС.

С промените на практика се криминализира нерегламентираното предаване на елементи от железопътната мрежа, кабели, метални капаци и знаци, елементи от паметници без сертификат за произход. Ако едноличните търговци нарушат изискванията на закона, наказанието е глоба до 100 хиляди лева. При повторно и системно неспазване на условията ще се отнема лицензът на фирмата. С промените ще бъдат редуцирани и броят на пунктовете за цветни и черни метали. От 2400 лицензирани пунктове в страната трябва да останат около 400.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).