140 ентусиасти преплуваха река Дунав край Свищов

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:32 / 29.07.2023
514
140 плувци се включиха в ежегодното масово преплуване на р. Дунав край Свищов, което събра около хиляда души тази година. В 65-тото издание на масовото спортно мероприятие се включиха представители на населени места от страната и чужбина, като най-многобройна беше групата от гр. Павликени - с 31, а след тях се наредиха представителите на гр. Елена с 30 плувци. Участници имаше от - София, Велинград, Русе, Ботевград, Разград, Шивачево, Габрово, Велико Търново, Полски Tръмбеш, Горна Оряховица, Голям извор и разбира се - от община Свищов. Тази година отново имаше международно участие на представители от Белгия, Чехия и Великобритания. Това съобщиха от Община Свищов. 

В края на турнира, по традиция бяха отличени: най-малките участници - Лара Димитрова от Елена, на 4 г. и Пресиян Миланов от Павликени, на 8 г.; най-възрастният участник - Симеон Симеонов от Павликени, на 77 г.; най-редовният участник, който за 56-ти път преплува Дунав - Велико Казанджиев от Елена; и най-голямото семейство преплувало заедно реката - сем. Тодорови от Елена. Ръководителят на най-голяма група - Стефан Стерев от Павликени също бе отличен с награда от мероприятието.

Отличията на участниците бяха връчени от председателя на ОбС - Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретаря на Община Свищов Любомира Петрова и Валерий Димитров, гл. експерт към общинското звено "Масова физкултура и спортна база".

По традиция СА "Д. А. Ценов" също връчи награда на един от участниците, като тази година това беше Валентина Симеонова от София.

65-тото издание на масовата спортна проява официално бе закрито от д-р Кристиян Кирилов, който благодари на всички плувци и организаторите, като не пропусна да спомене, че и тази година  събитието се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – Белене, Дирекция "Речен надзор" към Изпълнителна агенция "Морска администрация", Регионална Дирекция "Гранична полиция" – Русе, БЧК, полицията и болницата в Свищов, а също озвучителите и звено "Сигурност и контрол" към общинската администрация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).