Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РИОСВ спира площадки за дървени въглища
Автор: Екип Burgas24.bg 17:08 / 10.07.2009Коментари ()1167
© Burgas24.bg
Регионалната инспекция по околна среда и водите - Бургас издаде заповед за спиране дейността на площадки за производство на дървени въглища. Причината за наложената забрана за т.нар „жижни" са получени жалби в инспекцията.

На основание чл.28, ал.2 и чл. 28, ал.1, т.1 във връзка с чл.11, ал.5 от Закона за чистота на атмосферния въздух се спират временно: „Никкол 61" ЕООД в м. Кошута, землището на с. Господиново, „Булкоул експорт" ЕООД и „Дамидо - Донка Петрова" в местността „Райкови лъки", землище на с. Звездец, общ. Малко Търново.

Констатирано е, че при извършване на дейността се изпускат неорганизирани емисии на вредни вещества в атмосферния въздух. Използваният открит метод води до увеличаване значително риска за човешкото здраве и за околната среда.

Заповедта се налага за преустановяване на административните нарушения и отстраняване на вредните последици от това нарушение.

Дейността може да се възобнови с разрешение на директора на РИОСВ-Бургас след въвеждане на производството в съответствие с нормативните изисквания.

Източник: Дарик


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RIOSV-spira-ploshtadki-za-durveni-vuglishta-99780
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.