Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
„Слънчев бряг” не даде алеите си на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:29 / 28.06.2009Коментари ()739
© Burgas24.bg
„Слънчев бряг" АД не прехвърли безвъзмездно алеите, тротоарите и зелените си площи на община Несебър.

Дългоочакваното общо събрание на акционерите изобщо не разгледа предложението за подобна сделка, защото се съобрази с решението на КФН / Комисията по финансов наздор/, която не позволи прехвърлянето.

Пак по същата причина не беше и гласувано за смяна на борда на директорите.

В отговор на появилите се информации, че община Несебър може да преустанови плащането на електрическото осветление в курорта, изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Малина Стратиева заяви, че при подписването на договора не е било изрично упоменато условие за гарантирано безвъзмездно прехвърляне на инфраструктурата от дружеството към общината.

Ако община Несебър спре плащането, трябва да се знае, че има подписан договор и е нужно да бъде пуснато предизвестие, в което да се обяснят мотивите за прекратяването на контракта. - коментира Малина Стратиева.

Не съм очаквал, че може да ни прехвърлят тази собственост. С решение на общинския съвет получихме разрешение да платим авансово електричеството, като единствената ни цел беше да спасим туристическия сезон от провал - коментира кметът на община Несебър Николай Димитров.

В понеделник финансистите и юристите на администрацията ще обсъдят на свое заседание създалата се ситуация, но първоначалните прогнози на кмета са, че най-вероятно община Несебър ще спре да плаща електричество, което тя не черпи. Николай Димитров припомни, че в подписания договор има опция общината да прекрати споразумението с акционерното дружество с десетдневно предизвестие.

Щом не искат помощта ни, ние няма да я предлагаме повече - заяви кметът.

В началото на сезона заради неплатени сметки беше спряно електрическото осветление и алеите на куротния комплекс останаха на тъмно.

С посредничеството на министъра на икономиката беше постигнат компромис и община Несебър изплати задълженията, което доведе до възстановяването на осветлението.

При евентуално „дръпване на шалтера" последиците за туристическия сектор са непредвидими.

 

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Slunchev-bryag-ne-dade-aleite-si-na-Nesebur-97607
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.