Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Бургас 23 юни ще е Ден на Китай
Автор: Екип Burgas24.bg 13:40 / 19.06.2009Коментари ()517
© Burgas24.bg
По повод 60-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Република България и Китайската Народна Република, в Бургас 23 юни 2009 г. ще е Ден на Китай. По този повод в града ще гостува официална делегация, водена от г-жа У Гуан - съветник по културните въпроси към посолството на Китайската Народна Република в България. В състава на делегацията са г-н Александър Алексиев, г-н Тиен Дзиендзюн и г-жа Лиу Кун от Институт „Конфуций" - София.

В 11.30 часа госпожа Лиу Кун ще изнесе открит урок по китайски език пред ученици от ПГ по механоелектротехника и eлектроника - Бургас.
Гостуващата делегация ще бъде представена на пресконференция в Младежкия културен център от 14:45 часа. След пресконференцията в МКЦ ще бъде открита изложба с рисунки на ученици от ОУ "Найден Геров" под надслов "Китай - далечен и близък". Ще се проведат и демонстрации на традиционни бойни изкуства с деца от Ушу център "Бей Син"-Бургас.

Институт „Конфуций" е образователна организация с нестопанска цел, занимаваща се с популяризиране на китайския език и култура. Главната му дирекция се намира в Пекин. Към нея са изградени множество дъщерни структури по целия свят. В България институтът е открит през 2006 година.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-23-yuni-shte-e-Den-na-Kitai-96307
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.