Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
100 лв.глоба за кола, паркирана в градинка в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:31 / 01.06.2009Коментари ()659
© Burgas24.bg
100 лева глоба ще отнесе всеки шофьор, който е паркирал колата си в зелените площи. Това предвижда Наредбата за изграждане и опазване на зелената система, която е приета на първо четене от съветниците в местния парламент в Несебър.

50 лева глоба пък заплашват нарушителите, дръзнали да пуснат на свобода куче в озеленени площи и по детските площадки в община Несебър. Местният парламент в Несебър даде картбланш на докладната, внесена от общинската съветничка Светлана Николчева. За да стане факт Наредбата трябва да мине и през второ четене, предвижда законът.

При унищожаване на растителност без разрешение, предвидените обезщетения ще се налагат в петорен размер, визира наредбата. Според общинската съветничка Светлана Николчева при навлизане, спиране или паркиране на МПС в обектите на зелената система на града, освен на разрешените за целта места, шофьорите ще бъдат глобявани по 100 лева. Освен това ще има и принудително извозване на неправилно паркираното превозно средство.

Пет пъти по-висока санкция - 500 лева - е предвидена за продажба без разрешение в озеленените площи на всички видове стоки, както и за извършване на занаятчийски услуги. Половин хилядарка наказание ще отнасят и онези, замърсили градинките с отпадъци от всякакво естество. Вандалите, пипнати да чупят и повреждат детски съоръжения за игра в озеленени площи и друга паркова мебел, ще заплащат в троен размер разходите, необходими за възстановяване на съоръженията.

14 основни забрани за различни дейности в общинските озеленени системи визира Наредбата. Те са за строителството на допълнителни обекти за обществено обслужване, спорт и атракции, освен предвидените в паркоустройствените планове; нанасянето на повреди върху растителността; поставянето по дърветата на рекламно-информационни материали или други съоръжения.

Ветото визира още ходенето по тревните масиви в представителните зелени площи, освен в специално обозначените за целта места, а също така събирането на семена, плодове, резници, брането на билки. Сред забраните са и тези за паленето на огън и разполагането на търговски обекти, с изключение на предвидените в подробния устройствен план.

Източник: в. "Морски Труд"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/100-lvgloba-za-kola-parkirana-v-gradinka-v-Nesebur-93114
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.