Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха участниците в конкурса за открит музей на авиацията на летището
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 19.05.2009Коментари ()1096
© Burgas24.bg
По проект на ученици и студенти ще се обнови единственият в страната музей на авиацията на летище Бургас. Така туристи от целия свят ще имат възможността да се запознаят с богатството на българската авиация отблизо. Експонатите бяха преместени и недостъпни за граждани, заради изграждането на нови терминали. Сега над 100 експоната - самолети и модели на самолети, кацнали през последните 80 години на летище Бургас, видеокасети, книги, снимки и предмети от историята на авиацията ще намерят своето място.

Сред историческото богатство на авиацията е и уникалният по рода си самолет Ил14. Музеят на летище Бургас е единственият в страната музей на гражданската авиация. Създаден е през 1998 год. по инициатива на директорът на летището Калина Барзов. По време на награждаването Барзов заяви: "Това е историята на България и аз съм изключително щастлив от факта, че тя се възражда по такъв начин и от толкова млади хора."

В конкурса за идеен проект участие са взели 12 екипа от талантливи студенти и ученици по архитектура и дизайн. С първото място обаче бе отличена екипната работа на две момичета- Валентина Божилова и Мария Господинова, студенти в Университета по строителство-София. Талантливите момичета получиха своите отличия от министъра на транспорта Петър Мутафчиев.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nagradiha-uchastnicite-v-konkursa-za-otkrit-muzei-na-aviaciyata-na-letishteto-91048
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.