Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Живеещи по "Цар Симеон" се оплакват от лошите условия след спирането на ремонта
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 30.04.2009Коментари ()1351
©
В община Бургас започна среща между жители на улица „Цар Симеон I" и представители на администрацията по отношение спрения ремонт на улицата след определение на Административния съд в Бургас. Дошлите на среща хора живеят на спорната улица в участъка й до ул. „Гурко", където ремонтът е спрян, тъй като административният съд в Бургас разпореди да спре изсичането на дърветата. От общината обявиха, че това определение фактически спира ремонта, тъй като няма как да се подмени подземната комуникация под улицата, при условие, че дърветата и техните коренища не могат да бъдат махнати. По време на дискусията зам.-кметът Костадин Марков каза, че след 22 дни първата половина на улицата от „Булаир" до „Кирил и Методий" ще е напълно завършена, но останалата част ще си остане така до произнасянето на съда.

Композиторът Стефан Диомов, който живее на улицата, която не се ремонтира, каза, че условията за живот там са невъзможни. Той допълни, че вина за това състояние имат еколозите, които в загрижеността си за дърветата всъщност са забравили за хората. Диомов допълни, че недоволните граждани ще изпратят чрез медиите обръщение към еколозите.

„Искам да попитам еколозите преди да предявят иск защо не се срещнаха с нас - хората, които живеем на тази улица. Тези дървета са на 60 години. Аз съм техен връстник. Тези дървета са част от моето детство и са ми много скъпи, но идва време те да бъдат премахнати", каза Диомов. Той допълни, че през лятото не виждат слънце заради дърветата, мазетата им се наводняват заради канализация, пробита от корените на дърветата. „Хората се питат защо подмяната на старите дървета с млади се е превърнала в абсурден казус, колко време ще тънат в прах мръсотия и сянка и докога ще чакат и слънцето да изгрее на тяхната улица. „Драги еколози, защитавайки дърветата, не забравихте ли хората?", питат живущите на ул. „Цар Симеон I".

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 109
21.08.2012 »
16.08.2012 »
13.08.2012 »
30.07.2012 »
27.07.2012 »
23.07.2012 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zhiveeshti-po-Car-Simeon-se-oplakvat-ot-loshite-usloviya-sled-spiraneto-na-remonta-88490
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.