Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силен турнир по художествена гимнастика в зала "Младост"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:04 / 30.04.2009Коментари ()1125
© Burgas24.bg
На 2 и 3 май Бургас ще е домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за приза „Жулиета Шишманова - Гран При"- 2009 г. В турнира ще участват 23 състезателки от 18 страни. Бургаският турнир ще премине без участието на първите сили на Беларус и Украйна, защото те ще се включат в проведащата се в момента в Италия Световна купа. Русия ще участва с третата си по сила състезателка Дариа Кондакова.

България също няма да участва с пълния си национален отбор от 6 състезателки. В Бургас ценителите на художествената гимнастика ще имат удоволстивето да наблюдават изпълненията на Силвия Митева, Моника Минчева, Филипа Сидерова и Таня Цекова. Другите две грации Биляна Проданова и Габриела Кирова по решение на старши треньора на националния ни отбор от началото на годината участват в турнирите от Световната купа.

Старши съдията и Спортен директор на Българската федерация по художествена гимнастика Деспа Каталиева изрази надежда Силвия Митева да играе без грешка и да вземе медал, както на предвите два турнира. В Бургас основните й съпернички ще бъдат състезателките на Русия - Дариа Кондакова и на Израел Ирина Ризерсон.

Наградния фонд на турнира, както и на всички от веригата "Гран при" е 18 хиляди евро за всичките четири уреда. Победителките на всеки един от уредите максимално могат да получат парична награда в размер на 1100 евро. В Бургас надпреварата започва на 2 май- събота от 14 часа в споортна зала "Младост", когато е официалното откриване на турнира. Церемонията по награждаването и закриването на турнира е предвидена за 6 часа на 3 май- неделя.

Допълнително на Финалния турнир се предвиждат награди.
Следващата надпревара за Приза "Гран при" е в края на месец май в испанския град Марбея, а финала на турнира е през ноември в Берлин.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Silen-turnir-po-hudozhestvena-gimnastika-v-zala-Mladost-88437
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.