Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Движение „Напред” раздаде курбан в Карнобат за Великден
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 20.04.2009Коментари ()814
©
На втория ден от Великден Движение „Напред" раздаде курбан в Карнобат. Жертвената церемония бе осветена тържествено от отец Иван от храм „Св. Йоан Богослов" в града. По случай най-светлия християнски празник Възкресение Христово коалицията събра до църквата „Свети Йоан Богослов" много стотици жители и гости на града. В събитието се включиха Председателят на предизборния щаб на коалицията за Бургаска област г-н Борис Генчев и Областният координатор на Партия „ЛИДЕР" г-н Димитър Колев. Карнобатските лидери на партиите от Движение „Напред" - Антон Панайотов /ЛИДЕР/, Стоян Тотев /ВМРО/, Илия Илиев /Земеделски народен съюз/ лично поздравиха съгражданите си с пожелание за възраждане и благоденствие по случай Великден.

Въпреки, че бяха раздадени около 500 курбана, те далеч не стигнаха за всички присъстващи, уважили благородната инициатива.

Организаторите се погрижиха за поддържането на високия градус на настроение на събралите се до храма. Изпълненията на виртуозните Котленски музиканти и бургаски фолклорен ансамбъл зарадваха карнобатлии в празничния ден и изпълниха душите с красивите вдъхновения на българското народно творчество. Повечето не устояха на народните ритми, огласили центъра на града, и се хванаха на огромно, масово хорото, което изпълни целия площад.

„С този жест искахме за пожелаем здраве и благополучие на нашите съграждани, както и да споделим с тях надеждите си за по-светли дни за България", споделиха организаторите.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dvizhenie-Napred-razdade-kurban-v-Karnobat-za-Velikden-86858
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.