Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Младежки екоинспекции" за Деня на Земята
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 16.04.2009Коментари ()741
Във връзка с отбелязването на 22 април - Международния Ден на планетата Земя, представители на Младежки Черноморски форум, Детски парламент и бургаски младежки поставиха началото на инициативата „Младежки екоинспекции".

Идеята за организирането на това начинание е на Младежки Черноморски форум и евродепутата доц. Маруся Любчева. Първото посещение бе осъществено на 15 април 2009 г. във фирма „Кроношпан", чието ръководство без колебание откликна на предизвикателството да бъде проверено от младите жители на Бургас. Представителите на фирмата запознаха младежите със спецификата на своето производство и реализацията му на нашия и чуждия пазар. Акцентът в разговора падна върху технологиите на Кроношпан по отношение опазване на околната среда". Беше разгледана хронологията на израстването на екологичните практики в последните десет години. Бяха обяснени особеностите на промишлените дейности и проблемите, възникващи в него по отношение на опазването на природата.

Божил Райнов-отговорник за противопожарната безопасност и екологията във фирмата, разкри интересни факти, показващи недвусмислено, че „Кроношпан" прави най-доброто, за да защити жителите на града ни от всякакви екологични проблеми.

Младите хора разбраха, че фирмата отговаря на най-високите европейски стандарти в това отношение. Особен интерес предизвика информацията за модерния филтър на стойност 10 милиона евро, който гарантира безопасна и чиста околна среда при производството. Филтърът е монтиран през миналата година и ефектът от работата му е безспорен. Участниците в екоинспекцията бяха запознати и със стратегията за бъдещето по отношение на опазването на околната среда, която се следва от ръководството на „Кроношпан". Не бяха спестени и неудобните въпроси, но на всеки от тях домакините отговориха искрено и обективно.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladezhki-ekoinspekcii-za-Denya-na-Zemyata-86447
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.