Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Събраха над 1500 лева в благотворителен търг на КАТ с детски картини
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 15.04.2009Коментари ()1066
Сумата от 1540 лв. събраха рисунките на децата от Общински детски комплекс на съвместния търг с ДАРС АУТО, на който конферанс беше гл.инсп. Красимир Костов, говорител на Пътна полиция. Във вторник вечерта благотворителното събитие в полза на КАТ - Бургас събра в шоурума на оторизирания дилър на Мерцедес-Бенц, Крайслер, Джийп, Додж и Мицубиши ценителите на изобразителното изкуство и поддръжниците на идеята за превенция на пътните произшествия. Рекорд в наддаването постави Светослав Събков за картината на 18 годишния Михаил Иванов „Африкански пейзаж", изпълнена в техниката „суха игла". Димитър Людиев, собственик на фирма „JLP", откупи тематичната линогравюра „Хлябът наш" на 16 годишната Силвия Ганчева. Най-малкият художник, участвал с творба в търга, беше 5-годишната Ваня Апостолова, като нейната рисунка също беше откупена.

На благотворителното мероприятие в полза на КАТ - Бургас атрактивният водещ на телевизионната рубрика за пътна безопасност донесе и подреди своя експозиция от най-популярните и коментирани свои рисунки. На всеки, откупил картина, гл. инсп. Костов подари по една от тях. Идеята за превенция на произшествията чрез детско изкуство допадна на най-известния пътен полицай и той даде предложение инициативата да бъде продължена в национален мащаб.

Експозицията на младите художници и на рисунките на Краси Костов продължава да бъде изложена в шоурума на ДАРС АУТО. До края на деня тя ще бъде разпродавана и към всяка откупена картина ще бъде подарявана рисунка на инспектора.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Subraha-nad-1500-leva-v-blagotvoritelen-turg-na-KAT-s-detski-kartini-86259
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.