Бивш разследващ полицай и таекуодист в надпревара за мечтаната престилка на хоби готвач на "MasterChef" | ||||||
| ||||||
В първия епизод от приключението MasterChef 5, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще посрещнат харизматичната топ кулинарка Chef Силвена Роу, за да опитат заедно емблематичните ястия на стотици хоби-готвачи, мечтаещи за своята престилка. За да я получат и тя да ги отведе до престижната титла и наградата от 100 000 лева, те трябва да приготвят толкова впечатляващо ястие за 1 час, че да получат одобрението и на поне двама от топ гурманите. А те търсят прочит на традиционната кухня в модерен и амбициозен вариант, и то в перфектната комбинация между вкус и елегантност. Сред желаещите да станат част от петия сезон на кулинарното шоу на добрия вкус, са хора, които търсят своето място в света на изкуството, естетиката и насладата от живота. Дама, която е приела за своя мисия да върне младите в кухнята, човек, който вярва, че с храната можеш да кажеш "обичам те“ по-добре от който и да е подарък, борбена личност, преодоляла страха и притеснението от камерите и бивш разследващ полицай, преследващ целите си до край, ще бъдат малка част от "предястието“ на журито. В най-голямата кухня на България ще влязат кулинар, търсещ реванш за 4 години "терсене“, такъв, който търси професионално преориентиране и друг, който иска да накара баща си да се гордее. Професионален таекуодист, модел и медицински представител ще опитат шансовете си да нарекат себе си следващия MasterChef на България. Строгото и вдъхновяващо жури ще бъде изкушено от леки като перо профитероли с крем англез и "юнашка“ порция от готвача на цар Борис III. Андре, Петър и Силвена ще опитат фламбе с ракия, миди Сен Жак с кървавица и даши бульон, бургер с чипс от земна ябълка, севиче, шакшука и телешко Уелингтън. Вълнението, признанието, гордостта и увереността в собствените възможности ще се редуват с разочарование, упоритост и неудовлетворителна възбуда. Но в MasterChef няма място за компромиси, конкуренцията е огромна, а достойните за доверието на журито – малцина. Топ професионалистите ще изпратят някои с апела да пазят, защитят и докажат заслужените престилки, а други - с пожеланието да продължават да работят върху способностите си и никога да не се отказват от страстта си. Кой сандвич заслужава да се нарече изкуство, може ли шлосер-монтьор да бъде творец в кухнята, колко апетитен може да бъде телешкият мозък и как традиционният сакарски тиквеник заживява нов живот? Коя ще бъде първата "порция“ хоби-готвачи, които ще вземат своята престилка и ще влязат в кухнята на MasterChef. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1301 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница |