Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Липсва диалог между държавните служби и бизнеса
Автор: Екип Burgas24.bg 13:55 / 06.04.2009Коментари ()635
Липсва диалог между държавните служби и безнеса, както и бургаско лоби в парламента, което да застане зад интересите на големите фирми в града и да бъдат заделени средства за инфраструктура. Около това са обединиха участниците в поредната бизнесзакуска, организирана от „Дарс Ауто".

Гост от политиците беше депутатът от „Атака" - Тодор Батилов, който представи причините за лошия безнес климат и алтернативите, местната политика да се застъпи за големите инвеститори. Според организаторът на събитието Димитър Събков най-важното за региона на този етап е доизграждането на магистрала „Тракия". Той изрази силен оптимизъм, че бургаски депутати в парламента могат да обединят усилия и да поставят въпроса за по-скорошното изграждане на следващата отсечка.

"Бургас плаче, защото нашите 13 депутати в парламента не успяха да изискат от държавата 20 млн. за „Детелината", коментира шефът на „Трансвагон" - Георге Попеску. Той беше категоричен, че мажоритарният вот е силно необходим като гаранция за добра работа по места на депутатите. Директорът на „Булстрад" в Бургас Красимир Събев определи като болезнена липсата на цялостна стратегия на държавата, която да действа в помощ на бизнеса.

Тодор Батилов апелира към представителите на компаниите да научат политиците да се обединяват около проблемите на града, така както го прави големия бизнес в Бургас.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Lipsva-dialog-mezhdu-durzhavnite-sluzhbi-i-biznesa-84704
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.