Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна процесът срещу бившия кмет на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:00 / 25.03.2009Коментари ()626
Окръжният съд в Бургас даде ход на делото срещу бившия градоначалник на Несебър Николай Трифонов. Той е обвинен в злоупотреба със служебно положение при продажбата на недвижим общински имот. Трифонов днес не се яви в съдебната зала. На магистратите беше представен болничен лист и направление. Съдът прецени, че няма основателна причина делото да бъде отложено, тъй като на медицинските документи не е посочено, че подсъдимият не може да присъства на заседанието. Николай Трифонов бе глобен с 500 лева заради неявяването си. Съдът постанови на следващото заседание той да бъде принудително доведен в съда.

Бившият несебърски кмет е обвинен за това, че през ноември 2005 г. в качеството му на кмет - длъжностно лице, е сключил незаконна сделка за продажба на улица, представляваща публична общинска собственост. Теренът е в размер на 324 кв. м в новия квартал на Несебър, върху който в момента е построен хотел. Мястото е продадено от кмета Трифонов на "ЕТ Ташев-64", собственост на общинския съветник Венелин Ташев.

Според прокуратурата с незаконната сделка кметът е причинил имуществени и неимуществени вреди в размер на близо 114 хил. лв. Ако бъде признат за виновен, Трифонов може да получи затвор от 3 до 10 години и глоба от 3 000 до 5 000 лв.

В момента Николай Трифонов е на дипломатическа работа в Българското консулство в Одеса.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochna-procesut-sreshtu-bivshiya-kmet-na-Nesebur-82861
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.