Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Омбудсманът се отчете пред местния парламент
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 19.03.2009Коментари ()669
©
525 граждани на община Бургас са подали сигнали за неразрешени техни проблеми при обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов. Пред членовете на ОС - Бургас омбудсманът представи отчета за работата си през 2008 година. Проблемите, за които е бил търсен Атанасов са разделени в 21 направления, като най-много са били в областта на строителството и архитектурата.

Пред съветниците общественият посредник изказа мнение ,че през отчетния период е забелязал нарастване непримиримостта на гражданите, гражданските сдружения и организации срещу нередностите в Бургас.
Повечето от гражданите, които са потърсили помощ от обществения посредник, са представили проблеми свързани най-вече с прекаленото застрояване, шумовото и електромагнитно замърсяване, некоректни сметки за парно и електричество. Не са малко оплакванията и срещу лошото състояние на инфраструктурата и ремонтите по пътищата.

Бургазлии са станали непримирими с качеството на административно им обслужване. Омбудсманът на Бургас поиска от Общинския съвет да увеличи контролните функции на работата на постоянните комисии. Атанасов настоя да се въведе едногодишно планиране от страна на местния парламент за работата на омбудсмана.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ombudsmanut-se-otchete-pred-mestniya-parlament-82033
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.