Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонти на стойност 6 млн. лева по проекта Красива България изпълнени в бургаско за 54 години
Автор: Екип Burgas24.bg 17:42 / 16.03.2009Коментари ()483
© Burgas24.bg
За последните 4 години по проект "Красива България" в Бургаска област са ремонтирани и обновени около 40 обекта на стойност 6 млн.лв., по социално-инвестиционния фонд са реновирани 20 обекта на стойност 8 млн.лв., каза по време на посещението си в Бургас социалният министър Емилия Масларова. За същия период в страната реализираните социални инфраструктурни обекти /старчески домове, защитени жилища, дневни центрове и др./ са 1800 на обща стойност 205 млн.лв.

Социалният министър бе посрещната от младежката структура в морския град с ваучер на стойност 400 лева и макет на самолет, с който да лети до различни дестинации.

Опитът обаче на младежите на СДС да поднесат скромните си подаръци лично на социалният министър остана безуспешен. След тяхното напускане Масларова най-сетне склони да излезе от кабинета на областния управител. В хода на срещата социалният министър явно засегната от инициативата на СДС заяви, че след като в Бургас има особенно мнение относно програмата, с която пенсионери могат да заминат на море, морския град би могъл да бъде пренебрегнат от министерството.

Пред бургаските журналисти тя обяви, че един от приоритетите на правителството са детските ясли и градини.

Масларова не скри, че проблем за страната е пазара на труда и съобщи, че правителството е редуцирало средствата, предназначени за държавната администрация и е насочило допълнително 60 млн.лв. за нуждите на социалните грижи.

"Наблюдава се една положителна тенденцията за намаляването на броя на хората които са на социални помощи и това намаление е близо четири пъти от началото на мандата", каза още министър Масларова.

По-късно делегацията от министри на БСП се отправи към дома на Нефтохимика, където симпатизанти на партията получиха актуална информация за свършеното през годините на сегашния кабинет.

В началото на срещата бе запазено едноминутно мълчание в памет на починалия по време на посещението на Станишев вчера пенсионер.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Remonti-na-stoinost-6-mln-leva-po-proekta-Krasiva-Bulgariya-izpulneni-v-burgasko-za-54-godini-81604
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.