Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община и директори обединяват усилия по проект за ремонт на учебни заведения
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 06.03.2009Коментари ()518
©
„Доброто взаимодействие между учебните заведения и Общината и високата ангажираност и на двете страни са ключови за успешното реализиране на Проекта „Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2012". Това заяви днес /6 март/ Зам.-кметът по Евроинтеграция Ивелина Василева в рамките на първа работна среща с представители на учебните заведения, включени в наскоро спечеления от Община Бургас проект.

По време на срещата директорите на училищата или техни представители бяха запознати с дейностите по проекта и времевия план за подготовката и реализацията им.

Като първа стъпка от съвместната работа на Общината и учебните заведения беше определен преглед на текущото състояние на учебните заведения. Той има за цел да установи, какви строително-ремонтни дейности са извършвани от момента на подаване на апликационната форма по проекта до сега.

Планира се строително-ремонтните дейности да стартират през лятото, със започването на ваканционния период за училищата.

Спечеленият проектът е на обща стойност 5 773 119, 93 лв. и предвижда подмяна на дограма, радиатори, осветителни тела, полагане на хидро- и топлоизолация на покрив, под и стени, ремонт на санитарни възли, настилки, ел., ВиК и отоплителна инсталация, боядисване, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, както и някои специфични строителни дейности за отделните учебни заведения.

Учебните заведения, включени в проекта, са ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен". Те са определени след задълбочен анализ на нуждите и готовността за управление на проекти на всички училища и детски градини на територията на община Бургас.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-i-direktori-obedinyavat-usiliya-po-proekt-za-remont-na-uchebni-zavedeniya-80143
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.