Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинските съветници обсъждат бюджета за 2009 година
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 19.02.2009Коментари ()823
© Burgas24.bg
В самото начало на точката, която е под № 7 в дневния ред на заседанието неформалният лидер на групата на "Атака" Валери Симеонов направи предложение за отлагане на точката и нейното обсъждане в друго заседание. Симеонов мотивира предложението си , че към бюджета не са приложени протоколите от комисиите с постъпилите предложения и че според закона този протокол трябва да е неразделна част от бюджета. Бившият председател на ОбС изрази мнение ,че определени пера от бюджета не са минали и в отделните комисии.

Съветниците не приеха предложението на Валери Симеонов с 12 гласа „за", 17 "против" и 13 „въздържал се".
Още в началото Павел Маринов от БСП изрази становището си, че "Бюджета на община Бургас е небалансиран, неравен, ориентиран е разходно, а не приходно и не е свързан с приходната и разходната част на бюджета от 2008 година". Пред колегите си той потвърди изказаното преди седмица мнение, че в бюджет-2009 на община Бургас не е залегнала нито една от антикризисните мерки, предложени от групата на БСП в местния парламент. Маринов бе категоричен, че не е нормално в ситуация на икономическа криза в бюджета на общината да бъдат заложени приходи от продажба на общинско имущество, тъй като то няма да бъде продадено.

Срещу това становище се обяви Ваклин Стойновски, който бе на мнение, че общинското имущество, заложено за продажба ще бъде реализирано, но общината ще трябва да добавя още имоти, за да изпълни реално заложените в бюджета суми.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinskite-suvetnici-obsuzhdat-byudzheta-za-2009-godina-78044
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.