Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокуратурата: Има данни за организиране на трафик на хора
Автор: Екип Burgas24.bg 13:53 / 06.02.2009Коментари ()1124
© Burgas24.bg
Състав на Бургаския Окръжен съд гледа мерките за неотклонение на Диян Гайтанов-Боксьора и тримата му приближени, задържани във вторник за организирането на група за принуждаване на жени към проституция и подготовката на трафик на хора извън граница.

Задържането на Диян Гайтанов-Боксьора, Илиян Златков, Васил Илиев и Венцислав Евгениев бе оповестено в четвъртък от окръжния прокурор Ангел Ангелов и директорът на ОДП Бургас главен комисар Васил Едрев.

Групата е задържана на 3 срещу 4 февруари. Срещу групата е образувано досъдебно произвоство през октомври 2008 год. и още тогава са започнали интензивни действия за задържането й.

Според Прокуратурата са налице данни за организирана престъпна група, занимаваща се с принуждаване към проституция. Има данни и за подготовка на трафик извън страната с цел сексуални експлоатация. Към момента готовите да свидетелстват срещу Боксьора и групата му са 7-8 момичета, сред тях и непълнолетни.

Шефът на Бургаската окръжна прокуратура Ангел Ангелов не пожела да конкретизира за кои държави е предназначен този трафик.

На четиримата задържани е предявено обвинение за извършено престъпление по чл. 321, ал. 1 от НК за организиране и участие  в организирана престъпна група, извършваща  престъпления свождане към проституция, включително и трафик на хора. Взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа, която в момента се ръзглежда и се очаква да бъде променена в постоянна „ задържане под стража".

Хората на Диян Боксьора са известни стари познайници на полицията и прокуратурата. Всички имат предишни осъждания.

Самият лидер на престъпната група Гайтанов е извършил настоящото престъпление в условията на изпитателен срок на предишна присъда /3 год. лишаване от свобода с пет годишен изпитателен срок/.

В публичното пространство се носят информации за това, че групата на Боксьора е част от по-голяма, с национален обхват. Ангел Ангелов отказа да посочи дали има връзка между залавянето на четиримата с издирването на Златко Баретата. Връзката не пожела да коментира и генералният комисар на МВР Павлин Димитров, който бе лаконичен: „На този етап и да има такава връзка, не бих я споделил. Времето ще покаже дали има и каква е връзката".



Още по темата: общо новини по темата: 10
15.11.2011 »
07.06.2011 »
21.01.2010 »
12.02.2009 »
12.02.2009 »
09.02.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prokuraturata-Ima-danni-za-organizirane-na-trafik-na-hora-76239
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.