Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Италиански предприемачи проявяват интерес към големите проекти на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:19 / 02.02.2009Коментари ()595
© Burgas24.bg
Кметът Димитър Николов обсъди с посланика на Италия у нас Негово Превъзходителство Стефано Бенацо големите проекти на Община Бургас, чиято реализация започва през 2009 г. Дипломатът от Апенините доведе в Бургас многочислена делегация от предприемачи и специалисти в областта на културата, желаещи да си сътрудничат с местните власти и бизнес.

Димитър Николов очерта основните инвестиционни намерения и амбиции на Община Бургас в близко бъдеще. Той постави акцент върху новообособените индустриални зони на града, в чиито рамки могат да се изграждат нови предприятия, както и върху мащабните инфраструктурни проекти за строеж на пътища, детски градини и спортни бази. Кметът Николов се ангажира да обезпечи с всякаква техническа информация италианските предприемачи, които желаят да работят в Бургас.

В контекста на инициативата за създаване на транспортен коридор № 8 по направление Италия - Албания - Македония - България и свързването му със страните от Кавказкия регион и Близкия изток, стана ясно, че италианският бизнес проявява интерес към проекти за модернизирането на Пристанище Бургас.

Посланик Бенацо представи статистика, според която търговският обмен между България и Италия през 2007 г. е бил в размер на 3.3 млрд. евро. Над 1000 италиански фирми работят в България и тенденцията е броят им да се увеличава, каза още той.

През 2009 г. се навършват 130 години от установяването на дипломатически отношения между България и Италия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Italianski-predpriemachi-proyavyavat-interes-kum-golemite-proekti-na-Burgas-75634
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.