Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Намалиха на 1.45 данък сгради за бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 29.01.2009Коментари ()599
© Burgas24.bg
Промени в местните данъции такси гледа на днешното си заседание Общинският Съвет на Бургас днес, предаде репортер на Burgas24.bg. Съветниците приеха от 1.65 данъка да стане 1.45 на хиляда. Така съветниците приеха предложението на кмета Димитър Николов да се намали данъчната ставка.

В началото на дебата имаше предложение да се запази данък недвижими имоти, както миналата година от 1.65 на хиляда.

Според Валери Симеонов от "Атака" с оглед на увеличените данъчни оценки с 50% означава, че увеличението на данъците недвимижи имоти също ще скочат за бургазлии с 50 %. А при сегашната стагнация на строителстовото и замразяване на пенсии и заплати това ще удари обикновените хора. В новия бюджет по това перо са заложени около 8 млн. лв. А ако бъде прието новото предложение то бюджета ще събере сума над 10 млн лева. Симеонов предложи да се търси вариант за попълване на бюджета примерно от други пера-глоби, санкции.

От "Атака" предложиха да се запази в цифрово изражение на данък сгради , което означава да се намали изражението му в промили и то да стане 1,1 промила.

Съветниците от БСП също подкрепиха колегите си от Атака като се аргументираха с бюджета на общината за 2009 година, като подчертаха, че събираемостта на данъците е част от приходната му част.

Кметът Димитър Николов в края надебата предложи да се намалят данъците за безвъзмездно придобиване на имот и за имущество.

Така съветниците приеха данък сгради да се намали от 1.65 на 1.45 промила. По този начин стана безпредметно гласуването на предложението на Атака този данък да бъде 1.1 промила.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Namaliha-na-145-danuk-sgradi-za-burgazlii-75118
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.