Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Регнум: България обеща да увеличи броя на фериботите по маршрута Новоросийск-Бургас-Поти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:26 / 11.12.2008Коментари ()493
В българската столица на 9 и 10 декември се проведе заседание на арменско-българската междуправителствена комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. От арменска страна комисията бе оглавена от министъра на транспорта и комуникациите Гурген Саркисян, а от българска - от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, се посочва в съобщение на арменския кабинет, цитирано от агенция Регнум.

На съвещанието бяха обсъдени въпроси, свързани с арменско-българското сътрудничество в сферата на енергетиката, образованието, културата, туризма, инвестициите, малкия и среден бизнес и финансите. Арменската страна изрази загриженост във връзка с това, че българската компания, която се обслужва автомобилно-фериботната линия Новоросийск-Бургас-Поти, не се справя с натоварването. В тази връзка бе предложено да се увеличи броя на фериботите в това направление. В хода на заседанието арменската страна подчерта важността на откриването на пряко въздушно съобщение Ереван-София-Ереван. Българската страна от своя страна обеща да създаде всички условия за успешната реализация на този маршрут, който ще се осъществява от арменска авиокомпания.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Regnum-Bulgariya-obeshta-da-uvelichi-broya-na-feribotite-po-marshruta-Novorosiisk-Burgas-Poti-69537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.