Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници от ГЕРБ в ОбС искат да стимулират млади математици-медалисти
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 08.12.2008Коментари ()542
Общинските съветници от групата на ГЕРБ към ОбС Бургас предложиха да бъдат отпуснати средства за подпомагане на даровитите ученици- математици. Това са възпитаниците на ПМГ "Акад. Никола Обрешков". Те многократно са представяли града и страната на национални и международни състезания и олимпиади. Градили са авторитета на образователната система на Бургас и България.

Учебното заведение не е в състояние да поеме разходите по участията на учениците в престижните международни състезания, които са важни за тяхното израстване и развитие. Затова общинските съветници предлагат да бъдат отпуснати еднократно финансови средства в размер на 15 000 лева, с които ще бъдат покрити част от разходите за участие в математическите олимпиади в Тайланд и Русия.

Само през изминалата 2008 година спечелените отличия са следните: златен медал на Международната олимпиада във Виетнам през месец юли, сребърен и осем бронзови медала от международни олимпиади и състезания по математика в Хонг Конг, златен медал от Международната АСМ олимпиада по математика в България, пето отборно място в Международния фестивал в Русия, два сребърни и шест бронзови медала на Международните отборни състезания по математика в Тайланд.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Suvetnici-ot-GERB-v-ObS-iskat-da-stimulirat-mladi-matematici-medalisti-69056
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.