Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кристиян Винегин: Част от средствата по ФАР са безвъзвратно загубени
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 05.12.2008Коментари ()613
© Burgas24.bg
Трябва да признаем, че част от средствата по програма ФАР, които бяха спрени от ЕК са безвъзвратно загубени. Това каза в Бургас евродепутатът от БСП Кристиян Вигенин.
Според него няма държава от ЕС, която да използвала на 100 процента парите от еврофондовете. Евродепутатът смята, че от това не трябва да се правят трагедии. Трагедиите ще бъдат, ако се направим, че не улавяме сигналите, които ни дават от Брюксел.

Според Вигенин много е направено от страна на българското правителство, но очевидно не е било достатъчно. Той бе категоричен, че начина по който е взето решението, или по-скоро неинформирано правителството предизвиква изключително силни реакции на колегите му от ЕП и особено на социалистите, които в лицето на лидера Мартин Шулц са изразили готовност още сега или в най-скоро време да пристигнат у нас и да кажат какво мислят по този въпрос.
Според тях това е „ безспорен случай на неравностойно третиране, на двойни стандарти от страна на ЕК към една страна, която първо е нов член и второ е малка страна в ЕС, и е една удобна жертва на Европейската Комисия и в случая Генерална дирекция „ Разширяване", за да се покажат като хора, които бранят доброто използване на европейски средства "- заяви евродепутатът. Той допълни, че особено раздразнение е предизвикал факта, че това става в момент, когато редица страни искат средства от ЕС, искат помощ, а България не иска нищо такова, просто иска да се признаят усилията, които бяха направени и да ни се даде още един шанс.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kristiyan-Vinegin-Chast-ot-sredstvata-po-FAR-sa-bezvuzvratno-zagubeni-68779
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.