Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новият български филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" с премиера в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 26.11.2008Коментари ()949
На 29 ноември /събота/ от 19.00 часа в кино „Тракия" за първи път в Бургас ще бъде излъчен новият български филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Цената на билетите за премиерата е 6 лв.

Филмът завоюва наградата на публиката на ХІІ-тото издание на София Филм Фест, нареди се сред първите пет филма в класацията на зрителите на фестивала в Карлови Вари, Чехия и участва на редица други конкурси от най-високо европейско ниво.

Филмът е копродукция на четири страни - България /Стефан Китанов/, Германия, Унгария и Словения и е на режисьора Стефан Командарев, за когото това е втори пълнометражен филм.

Сценарият за филма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е правен по едноименния роман на Илия Троянов, издаден в Германия и превеждан на български през 1997 и 2008 г. Оформен като сценарий е от Стефан Командарев, Душан Милич и Юрий Дачев, с помощта на автора на книгата. Автор на саундтрака към филма е Стефан Вълдобрев. Оператор - Емил Христов.

 



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Noviyat-bulgarski-film-Svetut-e-golyam-i-spasenie-debne-otvsyakude-s-premiera-v-Burgas-67611
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.