Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глоби 50 до 500 лв., ако счупиш общински велосипед
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 26.07.2016Коментари ()1441
© Burgas24.bg
Глоби от 50 до 500 лв. грозят вандалите, посегнали на общинските велосипеди под наем. Освен това с тях няма да може да се напускат пределите на града, решиха общинските съветници, предаде репортер на Burgas24.bg.

Размерът на санкцията се определя, като се вземе предвид степента на увреждането и общата стойност на велосипеда, възлизаща приблизително на 1000 лв.

Причина за въвеждане на глобите са зачестили посегателства върху велосипедите на "Вело Бургас", от клиенти и ползватели на услугата. Били са образувани няколко досъдебни производства, които в последствие са прекратени поради ниската стойност на материалните щети. Всяка една повредена част, макар и с ниска стойност, довежда до увреждане на общинското имущество и допълнителни разходи на ОП "Транспорт", като специализирано звено към Община Бургас, за закупуване на нови части и/или ремонт.

Зачестили са и случаите, в които наематели на велосипеди напускат пределите на Бургас с наетите велосипеди, след което, при изтичане на времето им за ползване, не ги предават отново в някоя от велостоянките в пределите на града, а велосипедите биват оставяни на места извън границите на Бургас. След локализирането на изоставените велосипеди от ОП "Транспорт" предприемат действия по връщането им обратно в предвидените граници на услугата Вело Бургас, което отново е свързано с разноски, които са за сметка на общинското предприятие.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Globi-50-do-500-lv-ako-schupish-obshtinski-velosiped-658229
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.