Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чужди дипломати хокат такситата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:30 / 11.10.2008Коментари ()730
© Burgas24.bg
Хиляди чужди летовници са пропищели от измами с таксиметровите тарифи в Слънчев бряг. Туроператорите били затрупани с жалби от ужилени туристи. За това алармираха представители на посолствата на няколко скандинавски държави, които се срещнаха с кмета на Несебър Николай Димитров. Градоначалникът призна, че е наясно с проблема, и обеща да се опита да наложи някакъв контрол.

Нерегламентираните тарифи са най-жестокият бич по морето. Сумите за таксиметров транспорт в Слънчев бряг варират от 20-30 лева за километър. Често на клиента изобщо не се съобщава тарифа, а заплащането на услугата се определя "на око".

Представители на полицията се похвалиха пред дипломатите, че броят на престъпленията през този сезон е намалял с 28%. Според Николай Караиванов, шеф на сектор "Охранителна полиция", това се дължало на въведеното видеонаблюдение в Слънчев бряг. Близо 200 камери следят денонощно летовниците.

Въпреки оплакванията от хотелиери за изключително слаб сезон на срещата бе обявено, че в Несебър и Слънчев бряг туристите са били с 15% повече в сравнение с миналата година. Най-осезателен е скокът на гостите от Русия - с 19,3%. Немските летовници пък са били с 12,6% повече. Отчетен бе спад единствено в резервациите от скандинавските държави.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chuzhdi-diplomati-hokat-taksitata-62245
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.