Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БЧК преподава безопасност на движението в основните училища
Автор: Екип Burgas24.bg 14:21 / 09.10.2008Коментари ()918
© Burgas24.bg
Учениците от 1ви до 4ти клас на 7 училища в Бургас се обучаваха по правилата на пътната безопасност в рамките на проект иницииран от БЧК Бургас, част от Четвъртата европейска кампания по безопасност на движението. Целта на кампанията бе да се повиши вниманието и отговорността на гражданите към безопасността на движение, както и да се потърсят начини за постигане на по-добро разбирателство между отделните участници в движението.

Кампанията „Безопасност на движението" стартира преди една година, като основната целева група са децата от първи до четвърти клас. „Организирахме различни мероприятия сред учениците, с които целяхме децата да се запознаят от близо с начините на превенция, когато се изправят в реална ситуация на пътя" заяви Виолета Радева- директор БЧК Бургас.

Под формата на илюстрирани табла с указания за движение по пътя зам-председателя на партия „Средна европейска класа" Вартерес Чулуян за пореден път подпомогна кампанията на БЧК. Таблата ще бъдат предоставени на няколко бургаски училища, като ще бъдат разположени на видно място в тях. Според статистическите данни община Бургас е първа по брой на загиналите деца, жерттва на ПТП. От началото на годината до сега 36 деца са станали жертва на ПТП, като 3 са загинали, а 35 са били ранени. Сравнени със същия период на 2008 година те съставляват 13,6% от тях, 4,5 % от общия брой загинали и 11,3% от ранените. Според статистиката в ЕС две трети от тежките ПТП и една трета от тези с фатален изход настъпват в населените места, отражение на изключително високата конфликтност на съществуващата инфраструктура и отсъствието на условия за равноправно участие в трафика на всички участници в движението, превишената скорост и др.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BChK-prepodava-bezopasnost-na-dvizhenieto-v-osnovnite-uchilishta-62060
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.